Harry's fietsvakanties

Hanzefietsroute dag 10 t/m 15


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

 

Hanzefietsroute

Gefietste Route

dag 5 t/m 9

dag 10 t/m 14

 

 

Gastenboek

Contact

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
17-jun-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Dag 10, maandag 14 juli 2003

Kolberg-Brandenburg 152 km

Mooi weer 30c

 

De route van vandaag gaat door prachtige natuur en merengebieden. De mensen zijn hier wat vriendelijker dan in het noord oosten. Maar de wegen vallen toch weer tegen. Nadat ik Hanzestad Brandenburg heb bekeken kost het mij enige moeite de weg naar de camping te vinden. Op de camping drink ik koffie samen met een Schot die elke zomer enige maanden fietst en via Nederland naar Hamburg is gefietst en vervolgens naar Praag en nu op de terugweg is naar Schotland. Zijn plan is de R1te volgen. Hij geeft mij zijn e-mail adres mee voor het geval ik Lands End John o Groates ga fietsen. Hij kan dan wat tips geven. Op dat moment zal hij zelf wel niet thuis zijn omdat hij dan weer een nieuwe fietstocht onderneemt.


 

Dag 11, dinsdag 15 juli 2003-

Brandenburg-Magdeburg 145 km

Mooi weer 30c

 

Op de route van vandaag liggen 2 Hanzesteden n.l. Tangermunde en Stendal. Met name Tangermunde is een zeer leuk authentiek plaatsje. Bij Rogatz blijkt de pont uit de vaart te zijn wegens een storing. Ik moet mijn route richting Magdeburg aanpassen. Omdat het niet lukt om via een brug in aanbouw de Elbe over te steken om de route weer op te pakken besluit ik na enig zoeken een camping voor Magdeburg te nemen en het bezoek aan Magdeburg uit te stellen tot morgen en de route in Magdeburg weer op te pikken. Ik overnacht op een grote camping vlak voor Magdeburg, waar ik in gesprek kom met een Duitser uit Buxtehude, een van de plaatsjes die ik tijdens mijn tocht heb bezocht. Hij is op weg via de Elbe route naar vermoedelijk Oostenrijk op een 5 versnellingsfiets, waarvan hij d.m.v. een extra voortandwiel dat hij heeft gemonteerd en het inkorten van de ketting een 10 versnellingsfiets kan maken. Zo kan het dus ook.

 

Dag 12, woensdag 16 juli 2003

Magdeburg-Lebenstadt 160 km

Zeer warm 34c

 

Na mijn bezoek aan Magdeburg pak ik de route weer op richting Hanzestad Helmsted. Vlak voor Helmsted, in Bartesleben passeer ik wederom de voormalige DDR grens, gemarkeerd door een gedenksteen. Omdat het zo warm is raak ik door mijn drinken heen. Als ik bij een tankstation een flesje cola koop dat ik meteen in 1 slok opdrink maak de dame van het tankstation de opmerking staan dat ik met zo'n weer niet zou moeten gaan fietsen. Op de opmerking dat het ook nooit goed is, of het regent of het is te warm, antwoordt zij dat het niet gezond kan zijn om met 35c zo'n inspanning te leveren. Via Hanzestad Braunsweich bereik ik met een eindsprint 1 minuut voor sluitingstijd de camping op het zwembad van Lebenstedt. De caissière was zeer “blij”dat zij mij nog mocht inschrijven. Ik sla het aanbod van een campinggast af om in een leegstaande caravan te overnachten. Er gaat niets boven mijn eigen tentje.

 

Dag 13 donderdag 17 juli 2003

Lebenstedt-Egge 135 km

Weer goed 26c

 

Nadat ik met enige moeite de camping heb kunnen afrekenen, de caissière komt n.l. pas om 10 uur, vertrek ik richting de Hanzesteden Hildesheim en Hamelen. In de bossen na Hamelen raak ik de weg kwijt. Het grindpad bij het landgoed is verdwenen. Na geruime tijd, waarbij een mountain bike op zijn plaats zou zijn geweest, in de bossen te hebben rondgedwaald bereik ik de camping in Egge. Met Henriëtte spreek ik af morgenavond in de buurt van Bielefeld de tocht te beëindigen, zodat er tijd overblijft om de vakantie met caravan naar Noorwegen voor te bereiden.

 


 

Dag 14vrijdag 18 juli 2003

Egge – Halle 120 km

Weer goed 26c

 

In de laatste Hanzestad op deze route, Lemgo, word ik aangesproken door een Duitser die spontaan een gesprek met mij begint en verteld over zijn fietstocht in Canada.
In de buurt van Horn gaat het mis. Omdat ik de routebeschrijving zie dat een stukje R1 wordt gevolgd, en ik vanaf Horn de R1 wil volgen op mijn terugtocht richting Nederland, blijf ik de R1 volgen. Mis dus, ik pak de R1 net op een punt dat deze weer Oostwaarts gaat. Na ongeveer een uur de verkeerde kant op fietsen kom ik erachter. Nooit verwacht dat dit mij zou kunnen overkomen.
Tegen 18.30 komt er bij het station van Halle een einde aan een zeer mooie, maar gezien de toestand van de wegen i.c.m de afgelegde afstanden zeker niet lichte fietstocht van ruim 2000 km.
Thuis e.e.a. nog eens nalezend op www.hanzefietsroute.nl zie ik dat er staat dat de route voor iemand die veel kilometers wil maken niet geschikt is. Gelukkig heb ik dit vooraf niet gezien, want juist door deze "slechte" maar mooie wegen was dit een bijzonder mooie route, en zou ik hem zo weer willen fietsen.


naar startpagina Hanzefietsroute

 


Meer info over lange afstand fietsroutes vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische fietslinks