Harry's fietsvakanties

Hanzefietsroute dag 1 t/m 4


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

 

Hanzefietsroute

Gefietste Route

dag 5 t/m 9

dag 10 t/m 14

 

 

Gastenboek

Contact

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
17-jun-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Dag 1, zaterdag 5 juli 2003

Leeste-Guderhanderviertel 143 km

Weer: somber, wisselvallig met af en toe regen 18C.

 

Door Sylvia en Hans word ik naar Leeste, bij Bremen, gebracht, waar ik om 11.00 uur met de Hanzefietsroute start. Er liggen deze dag twee Hanzesteden op de route n.l. Bremen en Stade.
In Bremen is het bijzonder druk en rond de Dom is er markt. Ik loop Sylvia en Hans die voor de Dom staan mis. Stade is een gezellig leuk stadje.
De eerste indrukken van de route zijn positief. De route is afwisselend en gaat over, dijken, fietspaden, asfalt, zand en grindwegen en is goed beschreven.
's Avonds overnacht ik op een boerencamping met veel vaste staanplaatsen.

 

 

 

Dag 2, zondag 6 juli 2003

Guderhanderviertel-Witeeze 150 km

Weer: bewolkt maar droog 18C.

 

Deze dag liggen er weer twee Hanzesteden op de route, nl Buxthude en Luneburg.
De route gaat (wederom) door fruitteelt gebied, met name veel kersen. Het z.g.n. Altes Land, een gebied dat in de 14e eeuw door Nederlandse kolonisten is ontgonnen.
Buxthude is een leuk plaatsje maar er is de vroege zondagochtend nog maar weinig te doen.
Luneburg is een heel mooie stad. De route is wederom mooi en gaat over een groot aantal (bos)paden, grindwegen en kinderkopjes en er staat een stevige wind. Hierbij dienen zich de eerste tekenen aan dat de route niet zo licht zal zijn als ik had verwacht omdat asfaltwegen worden ontweken.
De eerste camping waar ik een plaatsje probeer te bemachtigen blijkt alleen voor vaste staanplaatsen te zijn. Enkele kilometers verder krijg ik een plaatsje. Men denkt in eerste instantie, dat ik een Duitser ben, omdat ik volgens een medewerker zo goed Duits spreek. Een compliment??

 

 

Dag 3, maandag 7 juli 2003

Witeeze-Boltenhagen 138 km

Weer: goed

 

De route via de oever van de Ratzburgersee, het prachtige natuurgebied aan de Wakenitz naar de Hanzestad die vandaag op de route ligt, Lubeck. Lubeck is wederom een mooie stad.
Na Lubeck gaat de route verder langs Trave, via “fietspad” door een dichte rietkraag en langs leuke huisjes richting de havenstad Travemunde. Even voorbij het schiereiland Priwall bereik ik de voormalige DDR grens. Eerst gebruik makend van de alternatieve en daarna de oorspronkelijke route, die ik terugvind door de “vriendelijke medewerking”van een voormalige Oost Duitser. De route gaat langs de “steilkuste” met pittige klimmetjes over kilometers betonplaten met heel veel gaten naar Boltenhagen. De gaten zullen er wel ingemaakt zijn om te voorkomen dat de voormalige DDR bewoners zich konden verplaatsten. Na eerst nog op zoek te zijn geweest naar een camping bij Klutz, ga ik naar Boltenhagen. Op de camping kom ik in gesprek met een Duits fietsers stel die in Potsdam wonen maar dit jaar, omdat zij zwanger is maar kleine afstanden fietsen.


 

Dag 4, dinsdag 8 juli 2003

Boltenhagen – Born 145 km

Weer goed 22c.

 

Langs de Oostzeekust vervolg ik mijn weg richting Wismar via verrassende bossen, die pal naast de kust liggen.
Na Wismar verlaat ik de kust en vervolg mijn tocht via asfalt, zand en keienwegen en met enig zoekwerk en omwegen richting Heiligendamm. Langs de bosrijke “steilkuste”, het natuurpark “Vorpomersche Boddenlandschaft” en leuke witte huisjes met rieten daken vervolg ik mijn route via Markgrafenheide naar Born. Hier overnacht ik op een camping bij een Jeugdherberg. Omdat ik bang ben voor geluidsoverlast zoek ik met zorg een plekje uit. Gelukkig is mijn vermoeden ten onrechte.

 

 

naar dag 5 tm 9


Meer info over lange afstand fietsroutes vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische fietslinks