Harry's fietsvakanties

Zuid Frankrijk 2005 dag 6 t/m 10


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Zuid Frankrijk

Gefietste Route

dag 1 t/m 5

dag 11 t/m 15

 

 

Gastenboek

Contact

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
15-dec-18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Terug naar boven

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 Klik hier voor vergrote en nog meer Zuid Frankrijk foto's

 Donderdag 18 augustus 2005

Avignon – St Gilles 65 + 6 = 71 km

Weer goed, licht bewolkt 26 – 30c

 

Om 9.30 uur vertrekken we uit Avignon. Wat is dit toch een mooie stad. Wij kunnen het weten want we hebben zo'n beetje heel Avignon gezien. We konden de goede weg niet vinden. Zo zie je maar elk nadeel heb zijn voordeel.

In Malliane missen we het mooie pleintje dat er volgens het route boekje moet zijn.

De verkeersborden die ons waarschuwen voor stieren duiden erop dat we in de buurt van de Camarque komen. Het landschap verandert met eerst veel tuinderijen en later jawel de “wilde” paarden en stieren achter de hekken. In de verte zien we Arles al liggen. Arles is een erg bekend maar ook mooi oud stadje waar veel naar het verblijf van Vincent van Goch wijst. Na de fietsen te hebben gestald maken we een wandeling door de stad.

Na ongeveer 2 uur stappen we weer op de fiets verder richting zuiden. We besluiten in St Gilles een camping te zoeken. We hebben dan 65 km gefietst en het wordt steeds warmer. Een leuke camping met zwembad.

We zijn net bezig alles af te laden en de tent op te zetten als we tot de ontdekking komen dat we lek worden gestoken door kleine mugjes. We weten niet hoe snel we onder de douche moet gaan en ons insmeren met deet.

Later op de middag gaan we op de fiets St Gilles in voor een bezichtiging en inkopen te doen voor het avondeten.

's Avonds zien we overal grote blauwe lampen op de camping hangen en horen regelmatig de insecten verschroeien.


 

 

 

 

Vrijdag 19 augustus 2005

St Gilles – Istris 115 km

Weer goed onbewolkt maar zeer warm 30c

 

De tocht begint met een tocht over lange wegen met veel riet door de Camarque richting Bac Sauvage. Hier steken we de Rhone over richting St Maries de la Mer. In tegenstelling tot het stille stadje waar wij verwachten door te komen, waarom weten we ook niet, blijken we in een echt druk toeristenstadje te komen. Na een korte wandeling over de markt en door het stadje en na een pauze vervolgen we onze tocht.

We nemen het zand/grind pad, de alternatieve route, onder de Camarque langs. Het lijkt er in eerste instantie redelijk begaanbaar uit te zien, tot we op een punt komen waar we niet weten waar we heen moeten, het strand op of het duinzand in. Gelukkig komen er vanuit tegengestelde richting een stel Duitsers met fietsen aanslepen. Die vertellen ons dat je af en toe in het duinzand terecht komt maar dat het voor de rest goed te fietsen is. Het is af en toe flink duwen met de zwaar beladen fietsen, maar voor de rest inderdaad goed te fietsen, maar vooral is het een prachtige afwisselende route met zicht op zee, binnenwateren en vooral honderd duizenden flamingo's en andere vogels en nu zelfs echte wilde paarden. De meeste hoogte meters maken wij door de kuilen in de weg.

We verlaten de alternatieve route bij Le Paradis en vervolgen onze tocht volgens eigen planning richting Fos sur Mer, het einddoel van deze dag. Tot Bac de Barcarin bij Salin-de-Giraud is de route mooi en rustig, daarna komen we in een industrieel gebied en fietsen over een zeer drukke weg naar Fos sur Mer. Niet echt prettig fietsen. Na ongeveer 100km, in plaats van de verwachte 80 à 90 km komen we in Fos sur Mer aan en gaan op zoek naar 1 van de 3 campings die in het Campingboek staan. Een Fransman verzekerd ons dat er geen camping meer in Fos sur Mer is. Vervolgens vragen we een paar politieagenten naar een camping. Deze bevestigen dat er behalve een kleine camping, waarvan zij adviseren geen gebruik van te maken, er geen camping is.

Keus is naar het noorden of het zuiden. We besluiten naar het noorden naar Istris te gaan de volgende camping volgens het boek. De camping blijkt een eind na de plaats te liggen waarbij we worden geconfronteerd met een aantal steile klimmen die oplopen tot 11%. Henriëtte zit er door rugpijn helemaal door.

We komen terecht op een 2e rangs vaste staanplaatsen camping. Ik, Harry, fiets nog terug naar Istris om wat inkopen te doen voor het avondeten. Fout, niet moeten doen, want later op de avond is er op de camping leuke live muziek met eten o.a. Paella. Maar ook zonder Paella genieten we op het terras van de camping van de muziek van een paar makkelijke stoelen. Omdat ik door mijn stoeltje ben gezakt lenen we maar een stoel voor bij de tent.

 

 

 

Zaterdag 20 augustus 2005.

Istris – Aix en Provence 61 + 5 = 66 km

Weer zeer goed, onbewolkt maar zeer warm 30c.

 

Vanuit de camping fietsen we eerst terug naar het begin van Istris naar het Centre Commercial om een stoeltje of krukje te kopen en hopen een ventiel gasbusje te kunnen kopen, maar helaas wel krukje geen gasbusje. Achteraf fout want zo moeten we nog 2 keer extra deze pittige klimmen meemaken.

Mede door deze fout, de afstand van gisteren lijken de hellingen die komen zwaar en heeft Henriëtte het moeilijk. Maar door wat extra pauze's lossen we dit op. De omgeving is mooi, heuvels, olijfbomen en de drukte op de wegen valt mee. Na 61 km komen we in Aix en Provence aan en vinden een plekje op een leuke camping op ongeveer 2 km van het centrum. 's Avonds gaan we Aix in. Wat vinden wij dit toch een prachtige stad met de Avenue Maribeau, met zijn fonteinen, gebouwen en terrassen.

We eten heerlijk buiten bij een leuk restaurantje waar we toevallig ook onze fietsen hebben gestald.


 

Zondag 21 augustus 2005

Aix en Provence – Mallemort 52 + 10 = 62 km.

Weer: s'ochtends onweer, vervolgens half bewolkt en harde tegenwind.

 

's Ochtends worden we gewekt door een hevig onweer. Wat een zooi geeft dat, vooral doordat wij op een zandplek staan.

Na een ontbijt in de gemeenschapsruimte van de camping tegen 11.00 uur voor een niet te lange tocht tegen de wind in. De klim die de kaart voorspelt valt mee, hij is lang en regelmatig en daardoor niet echt zwaar. We fietsen eerst richting Pertuis en later langs de Durance richting Mallelmort, en zien in de verte Cadenet, Loumarin etc liggen. Herinneringen aan een vakantie in een ver verleden.

We zetten onze tent neer op een camping in Mallemort waar het behalve de wind rustig is.

Later op de middag fietsen we Mallemort in waar echter niets te doen is en eten we wat op het terras van de camping in de harde wind. Niet echt een verjaardagsetentje voor Henriette.

De wind wordt die nacht zo hard dat we er niet van kunnen slapen en dat ik 3 keer de haringen, met hulp van een hulpvaardige Franse buurman, controleer en opnieuw vastzet. Uiteindelijk vallen we toch nog in slaap.

 

 

 

Maandag 22 augustus 2005

Mallemort – Avignon 67 km

Weer: eerst bewolkt en later half bewolkt; temperatuur tot 24c

 

Na een onrustige nacht vertrekken we ondanks de harde tegenwind richting Avignon. We zien wel hoe ver we komen. We vallen af en toe bijna stil. We fietsen eerst via een fruitteelt gebied naar St Remy de Provence. Een leuk toeristisch plaatsje. Na een wandeling en pauze vervolgen wij onze tocht naar Mailliane om het gemiste pleintje op te zoeken. Ondanks een intensieve zoektocht hebben we of het pleintje gemist of het is sterk overdreven, de pleintjes die wij gezien hebben doen ons het laatste vermoeden. Bij Mailliane pikken we de “route” weer op, maar dan in omgekeerde volgorde. Het valt tegen om deze te vinden en herkennen deze aan de heenweg gefotografeerde waarschuwings borden tegen stieren.

In Avignon werpt onze verkenningstocht van de heenweg vruchten af en vinden we de camping snel. We overnachten op dezelfde camping als de heenweg. We vinden een plaatsje naast veel collega fietsers, we delen de plek met een stel dat de Groene route fietst, iets verop staat een gezin met 3 kinderen, en een Urugais/Duits stel met 2 kinderen.

We wandelen later op de middag vanaf de camping Avignon in en zijn nu fitter dan de vorige keer.

naar dag 11 t/m 15

 

Meer info over Fietsen in Franrijk vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Frankrijk fietslinks