Harry's fietsvakanties

Zuid Frankrijk 2005 dag 11 t/m 15


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

Zuid Frankrijk

Gefietste Route

dag 1 t/m 5

dag 6 t/m 10
Gastenboek

Contact

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
15-dec-18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

Klik hier voor vergrote en nog meer Zuid Frankrijk foto's

Dinsdag 23 augustus 2005

Avignon – Suze la Rousse 56 km

Weer zonnig warm maar weer harde tegenwind

 

Vanuit Avignon vertrekken we weer met harde tegenwind volgens de omgekeerde route richting Suze la Rousse. Het blijkt, ondanks dat we de route nog maar net in omgekeerde richting hebben gefietst moeilijk om de route te houden. Je ziet wel veel dingen die je op de heenweg niet hebt gezien, maar we moeten wel oppassen niet teveel op te gaan in het fietsen tegen de wind in en ons dwingen regelmatig om ons heen te kijken.

De fruitteelt neemt af en de druiven en olijventeelt neemt toe. Bij Orange raken we de route even kwijt en pikken hem bij de Arc de Triomphe weer op. Vroeg in de middag komen we in Suze la Rousse aan. De harde tegenwind begint wel te vervelen. Voor de mensen van Cycle Tours zit het seizoen er bijna weer op, er zijn nog 3 stellen onderweg en daarna is het voorbij.

 

 

 

Woensdag 24 augustus 2205

Suze la Rousse – Saou 63 km

Weer mooi onbewolkt warm 29c

 

Met een harde tegenwind en stevige klimmen voor de boeg vertrekken we voor de terugtocht naar Saou. Het wordt door de harde tegenwind en klimmen een dag met veel pauzes. Na Taulignan begint de “ergste” klim van 8 km met stijgingen tot 10% en de onvermijdelijk harde tegenwind. De natuur ziet er weel heel anders uit dan de vorige dagen, meer wijndruiven, lavendel, olijven en bergen.

Tegen 15.30 uur bereiken we “onze”leuke camping a la ferme in Saou. Een leuke camping, met schuine plekken, en minder geschikt voor caravans, met olijfbommen maar voornamelijk eikenbomen, goed sanitair, mooi zwembad, keukentje maar vooral veel vertrouwen in de mens.

 

 

 

Donderdag 25 augustus 2005

Weer goed, half bewolkt

 

Het wordt een dag zonder fietsen. 's Ochtends gaan we naar de markt in Bordeaux, een leuk plaatsje.

Na de siësta gaan wij later op de middag met de auto via de Col de Chaudiere, een prachtige weg met uitzichten op bergen en leuke plaatsjes, naar Die. De weg naar Die is mooi (talloze campings) maar het plaatsje zelf valt tegen. Via Pas de Laurens rijden we terug naar de camping en bereiden ons een herrlijke maaltijd.

 

 

 

Vrijdag 26 augustus 2005

Saou - Montelimar – Saou 68 km

Weer goed, onbewolkt 28c

 

We besluiten vandaag de fiets weer te pakken voor een fietstocht “naar weten wij waar” en weer terug naar Saou.

Het wordt uiteindelijk Montelimar, waarom de groene streep op de kaart staat weten we nog steeds niet, want deze plaats viel ons tegen. Maar de fietstocht was mooi.

We rekenen deze middag de camping af waarbij de campingbaas het parkeren niet in rekening wil brengen.

's Avonds gaan we, op advies van mede campingbewoners eten bij een onooglijk restaurantje dicht bij de camping. Omdat het gaat regenen twijfelen we over het beschikbare plekje onder de overstek van het restaurant. Later kunnen we toch nog een plekje binnen krijgen. Het blijkt een leuk restaurantje te zijn, met live muziek, alleen maar Fransen en keuze uit 2 menu's. Qua hoeveelheid eten is het maar goed dat we vandaag zonder bagage en zonder tegenwind hebben gefietst.

 

 

Zaterdag 27 augustus 2005

 

Tegen 8.00 uur vertrekken we voor een 1120 km lange autotocht naar huis.

Tot Polignon rijden we via de autobaan en daarna pakken we N wegen en rijden via Luxemburg, Eifel, Ruhrgebied naar huis waar we tegen 21.00 uur aankomen na een leuke en geslaagde vakantie die vraagt om een vervolg.

 

  Naar startpagina Zuid Frankrijk


 

Meer info over Fietsen in Franrijk vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Frankrijk fietslinks