Harry's fietsvakanties

Zuid Frankrijk 2005


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

Gefietste Route

 

 

Zuid Frankrijk dag 1 tm 5

dag 6 t/m 10

dag 12 t/m 17

 

Gastenboek

Contact

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
15-dec-18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Terug naar boven

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 

 

 

 

Klik hier voor vergrote en nog meer Zuid Frankrijk foto's

Zaterdag 13 augustus 2005

 

Goor – St Etienne du Bois

Weer: goed: 22c

 

 

Tegen 8.00 uur zijn wij met de auto vanuit Goor vertrokken. De weersvoorspellingen in Nederland zijn dermate slecht dat wij besluiten om in Frankrijk in plaats van in Nederland te gaan fietsen. We willen de auto op een camping achterlaten om vervolgens te starten met de fietsvakantie. Voor Henriëtte wordt het haar eerste fietsvakantie. Ik (Harry) ben net terug van een fietsvakantie in Ierland.

Wij rijden onder goede weersomstandigheden via de Eifel en Luxemburg naar Frankrijk en kiezen vanaf Besancon voor de N wegen. We overnachten op de Muncipal in St Etienne du Bois, waar we tegen 17.30 uur aankomen, vlak voor Bourg en Bresse. Een leuke camping, maar wel met verkeers en trein lawaai.

 

 

 

 

 

Zondag 14 augustus 2005

St Etienne du Bois – Saou

Weer: goed 20c- 25c

 

Tegen 9.00 uur verlaten we de camping. Het “echte” kamperen bevalt ons goed.

Na Bourg en Bresse gaan we richting Point de Ain. We volgen zo met de auto een deel van fietsroute Groene weg naar Middellandse |Zee om een idee omtrent de moeilijkheidsgraad van deze route te krijgen. Bij Pont de Ain komen we er achter dat we de bekende brug al voorbij zijn. Hierna vervolgen wij onze tocht zuidwaarts. Tot voorbij Lyon houden we de N wegen aan door een mooie omgeving en daarna de autobaan en verlaten die bij Crest.

Bij Crest vervolgen wij de Groene Route naar de Middelandese Zee naar Saou. Inderdaad de klim van Crest naar Sauo is een stevige klim.

We vinden een plekje op Aire Naturelle Le Briance in Saou onder de eikenbomen. Een leuke en mooie camping. Aan het eind van de middag komt de eigenaar voorbij en wijst ons op het mooie zwembad bovenaan de camping.

We verlaten de camping voor een verkenningtocht op de fiets van de omgeving in Saou en vervolgen richting Bourdeaux om wat inkopen te doen waar onder een fles rode wijn. Dit laatste kent geen goede afloop. De fles is niet snelbinder bestendig en onze beide fietsen hebben een rode gloed. Geen wonder dus dat het zo slecht gaat met de Franse wijnen.

Zonder rode wijn smullen wij ´s avonds van de Frute de Mere en pasta.


 

Maandag 14 augustus 2005

Saou

Weer goed 25c

 

 

Na een onrustige nacht, mistral, ontbijten we niet zo vroeg, 8.30 uur. Vandaag blijven we nog in Saou. Hierna vetrekken we op de fiets richting Crest. Ondanks de harde wind tegenwind op de heenweg viel het klimmen mee. Het was heel rustig in Crest, saai, terwijl het toch een erg leuk plaatsje is. We zijn nog naar boven naar het kasteel gewandeld en daarna nog een eind langs de Drome richting Die gefietst, hebben wat boodschappen gedaan, nu dus met fietstassen. ´s Avonds lekker geskotteld en nu wel met rode wijn. Op de camping ontmoeten we nog een echtpaar uit Ijmuiden die al 6 weken op fietsvakantie zijn, van Nederland naar Rome en Sardinië via de Groene route naar de Middellandse Zee terug naar Nederland. Zij zijn de Mistral meer dan zat. Om 21.15 uur is het al donker en nog steeds een harde wind. Morgen begint de echte fietsvakantie, dus vroeg weer op. De auto laten we op de camping staan.

 

 

Dinsdag 16 augustus 2005.

Saou – Suze la Rousse 63 km

Weer goed, zonnig 26c

 

Vandaag begint de echte fietsvakantie. We staan om 7.15 uur op en zitten om 9.15 uur op de fiets. De eerste kilometers zijn dalend met de mistral in de rug door een mooi berglandschap. Wat wil je nog meer. De eerste pauze houden we in La Begude de Mazenc. Daarna volgt een pittige klim van 7km met regelmatig stijgingen van 6 à 7%. Henriëtte komt deze eerste proef goed door.Taulignan is een leuk plaatsje met 11 torens en smalle steegjes. De volgende plaats is Valreas, Eclave des Papes, en na een rondrit constateren we dat dit plaatsje nogal tegenvalt. Richernches is een leuk plaatsje dat Provençaalse sferen uitademt.

Tegen 14.00 uur komen we op de camping in Suze la Rousse aan.

Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan het plaatsje en aan het kasteel, dat ook in bezit is geweest van de prinsen van Oranje. Het plaatsje valt tegen maar het kasteel is mooi.

Op de camping hebben we zicht op een Cycle tours groep. Cycle tours gebruikt deze camping als uitvalsbasis voor fietstochten door de Provence.

De eerste echte fietsdag is een succes en Henriëtte heeft er zin in. Ze stelt al voor om de caravan te verkopen.


 

Woensdag 17 augustus 2005

Suze la Rousse – Avignon 63 km

Weer zeer goed, zonnig 28c

 

Na het ontbijt vertrekken we tegen 9.15 uit Suze la Rousse. De voorspelde klim naar Rochegude stelt niet veel voor. De eerste stad die wij aandoen is Orange. We stallen onze fiets in het centrum en maken een wandeling door het centrum. Na Orange gaat het bij Roquemaure even mis . Er is blijkbaar een nieuwe rondweg gekomen. Nadat we een eindje terug het plaatsje in fietsen voor een rondje rond de kerk pikken we de route weer op.

Het landschap is vlak, maar wel mooi Provencaals met wijngaarden, olijfbomen, uitgebloeide zonnebloemen en op de achtergrond onvermijdelijk de Mont Ventoux.

We vervolgen onze weg richting Avignon waar we tegen 14.30 uur op camping Bagatelle aankomen. Een camping vlak bij de binnenstad aan de voet van de brug. Een goede camping voor een bezoek aan Avignon.

Later op de dag gaan we Avignon bezichtigen. Nou bezichtigen noem het maar slenteren, het is te warm of zijn misschien 2 steden op een dag teveel van het goede. We hebben zelfs moeite om de fietsen terug te vinden.

 

 

  naar dag 6 t/m 11

 

 

Meer info over Fietsen in Franrijk vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Frankrijk fietslinks