Campererreis Griekenland 2018

H & H's Camperreizen
Griekenland reis 2018

Traject 3 dag 30 t/m 39
Gjirokaster (Alb)
-Kato Gatzea (Gr)


 

Home

 

Camperreis 2018
Goor- Griekenland - Goor

 

 

 

Traject 1: dag 1 t/m 19
Goor- Porlezza-Monfalcone (Triëste)

Traject 2.: dag 20 t/m 29
Monfalcone (It)- Gjirokaster (Alb)


Traject 3 dag 30 t/m 39
Gjirokaster (Alb)
-Kato Gatzea

Traject 4:dag 40 t/m 47
Kato Gatzea - Athene


Traject 5: dag 48 t/m 55

Traject Athene
- Korinthos

Traject 6: dag 56 t/m 63
Traject Istmiha - Messini

Traject 7: dag 64 t/m 74
Traject Korinthos
- Arillas

Traject 8: dag 76 t/m 97
Traject Arillas - Goor

 

 

 

 

Gastenboek

 

 

 

 

 

 

 

Like
Fietsvakantielinks op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Contact
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
13-mei-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik voor een vergroting en duidelijker foto op de foto

 

 

 

 

 

 

 


Verslag camperreis vanaf april 2018, via vaste land o.a. Italië, Kroatië, Montenegro en Albanië naar Griekenland.

 


Traject 3

 

 


dag30 t/m 39
Traject Gjirokaster (Alb)
-Kato Gatzea

 

 

 

Dag 30
donderdag 10 mei

Gjirokaster – Kastraki (Meteora) 225 km
Camping ( Campercontact sitecode 42142) Vrachos Kastraki 
Weer: zeer wisselend opstaan mistig, later zeer heftige onweersbuien 14c tot 25c

 In het begin van de dag is het weer redelijk en rijden we door een prachtig dal.
Na enige tijd komen we bij de grenscontrole met Griekenland dat wederom tot uitgebreide controles leidt en tot het nodige oponthoud.
Eerst de Albanese douane en politie, met een uitgebreide controle van de auto’s op dubbele bodem etc. en later de Griekse douane.

Eindelijk zijn we in Griekenland.
Na Ioannina wordt het weer slechter.
De navigatie stuurt ons de tolautobaan op ondanks dat we hebben aangegeven dit niet te willen. Schiet wel lekker op maar je ziet minder.
In de buurt van Metsovo stuurt de navigatie ons er weer af bij heel hevige onweersbuien. Na een tijdje is de weg geblokkeerd en zijn bulldozers bezig een aardverschuiving op te ruimen. Nadat er een weghelft is vrijgemaakt kunnen we verder. Na een aantal kilometers is de route die wij willen rijden geblokkeerd en moeten toch weer terug.

We pakken weer voor een aantal kilometers de autobaan en volgen als we de borden van Meteora zien deze.
Een heel mooie weg maar die door het slechte weer niet tot zijn recht komt.

We bereiken Kastraki en inmiddels is het droog geworden en vinden een plekje op Camping Vrachos (€ 19,00). Een heel grote camping direct tegenover de rotsen van Meteora.

Later op de middag maken we een fietstochtje naar Kastraki en later Kalambaka voor een bezoekje en om wat inkopen te doen .
Op de terugweg gaan we bij de toeristinfo aan en krijgen samen met een ander Nederlands stel uitgebreide info over het bezoek aan de Meteora kloosters en de bezienswaardigheden in Kalambaka.
Samen met het Nederlandse stel brengen we een  bezoek aan de aanbevolen kerk, na eerst bij de verkeerde kerk te hebben bekeken. Het is inderdaad een heel mooie byzantijnse kerk.

We fietsen terug naar de camping en hebben inmiddels heel veel buren gekregen, een schoolkamp.

Aan de huurbus te zien uit de buurt van Delft of Den Haag. Ze krijgen een uitgebreide les en als afsluiting de mededeling dat ís morgens om 7.00 uur moeten opstaan en het na 23.00 uur rustig moet zijn.
Zal ons benieuwen maar we vrezen. 

 

 


Dag 31
vrijdag 11 mei

Metora: Fietstocht van 15 tot 20 km
Camping (Campercontact sitecode 42142) Vrachos Kastraki 
weer: 27 c eerst goed warm later op de middag onweersbui.

 
Onze vrees voor lawaai blijkt geheel ten onrechte, zowel ’s avonds als ’s ochtends hebben we er totaal geen last van. Zo zie je maar weer.

We besluiten vandaag de kloosters van Meteora per fiets te bezoeken. Het wordt een pittige maar een heel mooie klim.
Als eerste bezoeken we het Monastery of Rousanou.
Via de trappen gaan we omhoog en het is er al redelijk druk.
Bovenaan gekomen horen we van een  Nederlands meisje dat het klein is, binnen erg druk is met groepen en een gids die het nodig vindt over alle details in een overvol klein kamertje heel uitgebreid te vertellen.

We fietsen door naar de volgende kloosters, eerst naar  klooster Monastery of  Varlaam dat vandaag gesloten is en bezoeken vervolgens het klooster Great Meteor Monastery dat wel open en tevens het grootste is.
Het is een heel mooi klooster, druk maar zeker de moeite waard.

Als we het klooster verlaten komen we het Nederlandse stel van gisteren weer tegen en die bevestigen het verhaal van het meisje omtrent de drukte, de omvang en gedrag van reisleiders in het vorige klooster.
Dus goed dat wij voor dit klooster hebben gekozen. We fietsen verder langs de overige kloosters en hebben regelmatig een prachtig zicht op de kloosters bovenop de bergen gelegen of kloosters die tegen de bergen aangekleefd lijken te zijn.
We dalen na het laatste klooster onder dreigende bewolking snel af richting Kalambaka.
Goed dat ik een paar dagen geleden de remblokjes heb vernieuwd.

We bezoeken onderweg nog een Iconenmakerij) natuurlijk uitgerust met shop We krijgen een demo hoe ze worden gemaakt. Na de nodige inkopen fietsen we door naar de camping.

We kunnen er mooie foto’s maken van de bonte specht, waar ook een buurman uit Ommen probeert een foto van te maken. Later op de middag worden we getrakteerd op een onweersbuitje.

 

 

 

 


Dag 32
Zaterdag 12 mei
Kastraki (Meteora) – Nea Mouandia
306 km
Camping (Campercontact sitecode 41990 ) Ouzouni Beach (Acsi)
Weer: warm 28c

 

 


Ook deze ochtend zijn we niet vroeg wakker geworden van de scholierengroep die uit Delft blijkt te komen en naar wat ik van lerares hoor een aantal weken op rondreis door Griekenland zijn.

De navigatie stuurt ons ondanks dat we tolwegen hebben uitgeschakeld toch de autobaan op.
Blijkbaar profiteert de navigatie van een stukje tolvrije autobaan. Een eindje voor Veira worden we  alsnog van de autobaan gestuurd en stijgen we snel over een mooie weg en zien de autobaan ver onder ons.

We passeren Thessaloniki waar het behoorlijk druk is en rijden door naar de door ons uitgezochte camping in Nea Mouandia. Bij de ingang  verwezen door borden die naar rechts wijzen en door dames die bij de ingang staan te wijzen. Henriëtte hoort van een campinggast dat er zowel rechts als links een campings met nagenoeg de zelfde naam zijn toebehorende aan twee broers die na onenigheid de camping gescheiden hebben.

Camping Ouzouni  Beach en camping A. Ouzouni, we komen terecht op de eerste (€ 15,= Acsicard) een prima keus direct aan het strand.
Van de eigenaresse horen we dat haar dochter ons al heeft gesignaleerd bij de Lidl waar we inkopen hebben gedaan, zal wel een signaal zijn om klaar te gaan staan ons op te vangen.
Maakt wel duidelijk hoe de vlag staat. We krijgen een plekje direct op de eerste rij.
We hebben geluk dat de NKC groep gisteren weer is vertrokken en horen dat deze eergisteren eerder waren teruggekomen van een bezoek aan Thessaloniki waar door het noodweer veel straten blank stonden. 


Dag 33
Zondag 13 mei
Nea Mouandia

Camping (Campercontact sitecode 41990 ) Ouzouni Beach (Acsi)
weer: mooi 24c

 

 Wat valt er over deze dag te vertellen, behalve dat we deze op het strand en op de camping doorbrengen, de was doen en op het eind dat ik de camper was.
Vroeger zou ik er  om gelachen hebben, maar ik vond dat ik door de door het noodweer van een paar dagen geleden hier met de zwaar vervuilde camper niet door kon rijden. Zo zie je maar.

Later op de avond spreek ik een Nederlands stel dat ook via land, Albanië, Kroatië etc. terug willen gaan en morgen verder trekken en doe ze wat campings in Albanië aan de hand.

 

 

 

 Dag 34
Maandag 14 mei
Nea Moudania
(fietstochtje 20 km)
Camping (Campercontact sitecode 41990 ) Ouzouni Beach (Acsi)
weer mooi 27c

 


 


In de ochtend brengen we een bezoekje aan Nea Moudania.
We parkeren onze fietsen tegenover het politiebureau en de mooie kerk, Ekklisia Panagia Korifini ,een prachtige kerk van buiten, maar van binnen dat zullen we niet te weten komen. Is helaas gesloten.
We maken een wandeling door het plaatsje, langs de haven en door het centrum, drinken er een cappuccino,  maar wel de duurste tot op heden € 8,= voor 2 kopjes.

Ondanks dat het geen luxe plaats is valt het ons op dat er veel  luxe winkels zijn.
Ook hier valt het weer op dat de terrasjes net als  in de vorige landen die we bezocht hebben vol met locals zitten, hoezo de gevolgen van de crisis of worden er twee prijzen gehanteerd?

Op de terugweg doen we inkopen bij een grote supermarkt, we vonden de prijzen bij de Lidl al hoog maar hier nog veel duurder. Het kan niet alleen de BTW van 24% zijn die alles zo duur maakt.

We keren terug naar de camping en horen van de eigenaresse van de camping dat het plaatsje de  kant op Nea Potidea ook leuk is.
Na en paar uur op het strand te hebben doorgebracht fietsen we hier naar toe. Doordat we proberen de grote weg te ontwijken kost dat de nodige moeite en gaat gepaard met de nodige omwegen.
Het is inderdaad een leuk authentiek plaatsje met wederom een prachtige (gesloten) kerk.

Hierna keren we terug naar de camping om plannen voor morgen te maken. We besluiten nog een dag te blijven en morgen van hieruit een rondrit over het schiereiland Sithonia, de middelste vinger van Halkidiki of ook wel Chalkidiki te rijden.

Later op de middag spreken we het stel van gisteren dat vandaag de rondrit over Sithonia heeft gemaakt. Ze waren eigenlijk van plan vandaag verder te gaan, maar omdat ze op de overnachtingsplek die ze op het oog hadden niet mochten staan zijn ze terug gekomen.

 

 

 

 

 


Dag 35
dinsdag 15 mei
Rondrit over schiereiland Sithonia
250 km.
Camping (Campercontact sitecode 41990 ) Ouzouni Beach (Acsi)
weer mooi 27c

 

 


Wij maken vandaag een rondrit over het schiereiland Sithonia. De eerste keer dat wij vanaf een “standplaats” een ritje met de camper maken. 
Bij Nikiti rijden we het schiereiland op.
Al van het begin wijzigt de natuur, steeds meer olijfbomen. De route is mooi met zicht op de kust en de vele strandjes en baaitjes.
In Port Koufo een vissersplaatsje maken we een eerste stop. We maken een wandeling door het dorpje.
We rijden verder naar de zuidpunt en maken daar weer een stop, ik dacht in het dorpje Kalamitsi waar we op een leuk terrasje lunchen.
We keren via de oostkant weer noordwaarts.
De omgeving is hier anders, veel pijnbomen met regelmatig mooie uitzichten op de kust.

 

We keren terug naar de camping naar voordien wat inkopen te hebben gedaan bij de Lidl en na een bezoek aan een Chinese Bazaar keren we weer terug naar de camping.

 

 

 

 


Dag 36
Woensdag 16 mei
Nea Mouandia – Thessaloniki – Vergina
165 km
Parking Vergina (Campercontact sitecode 10012)
weer: warm 31c

 

 

 Omdat Henriëtte al en tijdje meent last te hebben van blaasontsteking vragen we campingeigenaresse eerst naar een adres van een huisarts.
Zij verwijst ons door naar het medisch centrum. We fietsen daar naar toe en komen in een heel andere wereld, eerst worden we in een wachtrij voor de artsen gezet en later weer doorverwezen naar de emergency.
Ook hier nemen we plaats in de wachtrij en verbazen ons over hoe de toestand van het medisch centrum is, maar ook over dat de ongeduldige Grieken die zo maar even om de deur kijken, je zult maar op de onderzoekstafel die direct achter de deur staat, liggen. Na enige tijd wachten worden eerst de gegevens in het grote boek geschreven en krijgt Henriette na een uitstekende behandeling  antibiotica voorgeschreven en kunnen zonder te moeten betalen weer weg.

We keren terug naar de camping, pakken ons boeltje in en rijden naar Thessaloniki en parkeren op de camperplek ( CP 46523).
Deze ligt ruim 5 km van het centrum en we fietsen door het drukke verkeer naar het centrum en komen uit bij de Witte Poort. Wij maken een wandeling door het centrum de overdekte markthal, de  triomfboog, de Kathedraal, Rotande,  Agios Dimitrios en Agios Sofa en nog een aantal kerken meer.
Nadat we hebben geluncht zoeken we de fietsen weer op en fietsen nog even naar het Plancia Aristotelus, op zich niet zo bijzonder vinden wij.
De bezienswaardigheden op zich zijn mooi maar of de stad sfeer uitstraalt? Wij hebben het niet kunnen ontdekken.

Wij fietsen terug naar de camper, de camperplek vinden wij niet goed genoeg om te overnachten, we rijden door naar Vergina. De tocht gaat voornamelijk over de autobaan. Op de autobaan bij Thessaloniki zien we nog een open truck met in de laadbak 2 jongetjes en kinderwagen bak met baby.

Wij vinden een plekje op de prima camperplek € 4,= met alleen als voorziening water en stroom. Van de stroom € 3,= zien we af, we zijn  zelfvoorzienend.
Wij krijgen van eigenaar de aanbeveling het museum te bezoeken, paspoort mee te nemen, voor gepensioneerden € 6,= i.p.v. 12,=.
Later op de avond brengen we een bezoek aan het museum. Henriëtte mag ondanks dat ze gepensioneerde leeftijd nog niet heeft bereikt ook voor het gereduceerde tarief naar binnen. Wij zijn de enige gasten.
Het museum herbergt de opgravingen die in 1984 zijn gedaan met o.a. de graftombes van Koning Philippus II.
Zijn gouden kisten met botten etc. We sluiten het bezoek af met aanschouwen van een interessant filmpje en keren daarna terug naar de camper.

Aan het eind van de avond staan we met 4 campers.

 

 

 

 

 Dag 37
donderdag17 mei
Vergina – Kato Gatzea even voorbij Volos
230 km
Camping Sikia (Acsi) (Campercontact sitecode19430 )
Weer goed 27c

 

 

 

 Voordat wij vetrekken uit Vergina maken wij nog eerst een wandeling door het dorpje.
Dit hebben wij gisteravond niet afgemaakt doordat het weer dreigend werd en er een paar druppels vielen, daar blijft het bij.
Het is een aardig plaatsje.
Als we terugkomen komen we in gesprek met Nederlandse camperaars uit Lichtenvoorde. Zij gaan dezelfde richting op als wij.`
Wij nemen na enige tijd “gewone wegen” de  E65 tolvrij bergweg en hebben regelmatig zicht op het Olympus gebergte met als hoogste top 2917 meter..
De aanduiding E65 doet duiden op een grote autoweg maar dat is echt niet het geval af en toe  echt smal.

Bij Larisa is de weg echter afgesloten en besluiten we een eindje de autobaan/tolweg naar Volos nemen.

Na Volos vinden we een plekje op Camping Sikia (€ 19,= Acsicard). Het is op de camping druk met groepen ( Acsi reizen met een Duitse groep, Senioren Kampeerclub en de Solifer club) en er zijn nog enkele plekjes vrij.
Wij vinden een plekje op het veld met de Soliferclub  en wanneer we het wensen kunnen we morgen een ander plekje uitzoeken.
Dan vertrekken er weer groepen.

Inmiddels is ook het stel uit Lichtenvoorde op deze camping gearriveerd,
zij hebben eerst nog langs de kust gekeken, maar dat was alleen maar vergane glorie.
Later op de middag maken we een verkenningstocht over de camping en drinken later bij hen een glaasje.
Wij kunnen ervaringen uitwisselen, zij zijn ook nog maar kort eigenaar van een buscamper. Dus net als wij beginnende camperaars.
Zij zijn door Servië en Macedonië gereisd en aan de grens met Macedonië hebben ze wat gedoe gehad omdat de groene kaart niet geldig zou zijn, hetgeen niet waar was. Uiteindelijk mochten ze toch doorrijden.

 

 

 

 

 


Dag 38
Vrijdag 18 mei
Kato Gatzea, Rondrit Pillon
130 km
Camping Sikia (Acsi) (Campercontact sitecode19430 )
Weer goed: 29 c

 

 

 Wij vertrekken met de camper vanaf de camping zuidwaarts en volgen de westelijke kustweg die volop in bloei staat met brem en oleanders.

Na enige tijd maken we een stop in een plaatsje, denk Horto, voor een wandeling en Griekse koffie.
Het zal de laatste echte Griekse koffie zijn die wij bestellen, niet te drinken.

Het is een  mooie maar bochtige weg die ons doet denken aan de kustroute die wij hebben gereden door Kroatië.
We volgen de weg tot Trikeri, een hoger gelegen dorpje en maken een wandeling door het dorpje. Hierna rijden we dezelfde weg weer terug.
Onderweg dalen we nog even af naar een klein plaatsje met een leuk haventje, drie restaurantjes en verder echter niets.
De oostkant slaan wij over, we hebben lang genoeg gereden.

Later op de middag brengen we door bij de camper en aan het strand. Later op de middag drinken onze collega camperaars uit Lichtenvoorde nog wat bij ons. We voelen ons verder prima thuis bij de Solifer groep, blijkt één stel nog uit Rijssen te komen en op het strand hebben we nog een stel afkomstig uit Haaksbergen gesproken. Veel streekgenoten hier.

 

 

 


Dag 39
Zaterdag 19 mei
Kato Gatzea fietstochtje
30 km
Camping Sikia (Acsi) (Campercontact sitecode19430 )
Weer goed: 27c

 

 

 We overwegen nog even de oostkust te rijden maar besluiten toch maar de fiets te pakken, laatste tijd genoeg in de camper gezeten en we missen het fietsen toch wel. Wij fietsen (30 km vv) naar Agria om wat inkopen bij de Lidl te doen.
Onderweg doen we o.a. Kato Gatzea aan en nog wat andere plaatsjes aan.

Verder brengen we de dag door aan het strand en bij de camper, dus eigenlijk een rustdag.
Naar traject 4:dag 40 t/m 47
Kato Gatzea - Athene

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

Deze pagina is bijgewerkt op
13-mei-20

Colofon en disclaimer
Copyright © 2000-2019 Fietsvakantielinks.nl