Harry's fietsvakanties

Stockholm - Goor dag 9 t/m 13


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Stockholm - Goor

Gefietste Route

dag 1 t/m 4

dag 5 t/m 8

 

 

Gastenboek

Contact

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
12-aug-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 Klik hier voor een vergroting van de Stockholm-Goor foto's

Dag 9 dinsdag 17 augustus 2004

Kopenhagen – Maribo 159 km

Weer: goed zonnig licht bewolkt 21c sterke tegenwind

 

In Kopenhagen tracht ik de route weer op te pikken. Na een tijdje fietsen kom ik bekende plekjes tegen en blijk ik weer richting Zweden te fietsen. Na een tijdje zoeken ga ik op pad voor de kortste weg naar de zee, om vandaar uit de route weer zuidwaarts op te kunnen pakken.

Na 10km fietsen kom ik weer langs de camping, dat schiet dus niet op. Na verschillende keren vragen vind ik eindelijk de goede richting en iemand biedt aan mee te fietsen tot dicht bij de kust. Nadat een poging om route 1 weer op te pikken, door weg opbrekingen geen succes, ga ik verder over de doorgaande weg nr 53 richting Rodby. Deze weg voert mij door een glooiend landschap. Onderweg breng een bezoek aan het plaatsje Köge. Dit plaatsje valt mij wat tegen. Op de (luxe) camping in Maribo kom ik naast een Duitser te staan die de Oostzee route in Denemarken fietst. 's Avonds wisselen we informatie over onze tocht uit, waaruit blijkt dat je bij het fietsen van de Oostzeeroute goed op de vertrek tijden van de veren moet letten. Het lijkt in ieder geval een route om te onthouden. Verder is hij heel trots op zijn zelf samengestelde fiets met 14 versnellings Rohoff naaf.


 

Dag 10, woensdag 18 augustus 2004

Maribo – Neversdorf 152 km

Weer: Ondanks dat er veel regen en onweer is voorspeld valt het mee, op een klein buitje na blijft het droog; 22c

 

Vanaf de camping pik ik route 7 op richting Rodby haven. Om 9.15 uur vertrekt de boot (€ 9,40), en ik ga om 10.00 uur in Putgarden van boord. Op dit eiland fiets ik via het zeer toeristische plaatsje Burg. Ik heb het hele jaar nog niet zoveel toeristen bij elkaar gezien. Ik stippel mijn route met behulp van Adfc kaarten uit. Na even wennen is het goed fietsen op deze kaarten. Verder zijn de fietsroutes in Duitsland goed bewegwijzerd. Onderweg word ik naast een spaakbreuk ook nog geconfronteerd met een lekke voorband. De camping in Neversdorf kan ik in eerste instantie tot mijn schrik niet vinden. Gelukkig herinnert zich iemand de vaste staanplaatsen camping achter een café.

 

 

 

Dag 11, donderdag 19 augustus 2004

Neversdorf – Behringen 121 km

Weer: droog, deels bewolkt, zeer harde tegenwind; 22c.

 

De route van vandaag gaat afwisselend over binnenwegen en fietspaden langs grote wegen. Na de Elbebrug bij Geestbracht biedt een Duitser mij aan om mee te fietsen. Onderweg weer 3 spaken kapot. Op mijn SMS “Te koop Giant met 10 nieuwe spaken en nieuwe binnenband”krijg ik de vraag van Ralph terug wat deze moet kosten. Later kom ik er achter dat het een serieuze vraag was omdat die dag zijn fiets net gestolen was. Hij heeft hem gelukkig wel teruggekregen.

Omdat ik geen idee heb waar ik precies in Duitsland zit ga ik op zoek naar een autokaart en kom terecht bij een echtpaar uit Borculo. Onder het genot van een kopje koffie bekijk ik de kaart. Zij blijken er op de heenweg 350 km over gedaan te hebben en dat was niet de kortste route. Dus het moet te doen zijn om op tijd thuis te komen.

 

Dag 12, vrijdag 20 augustus 2004

Behringen – Lembruch 165 km

Weer: begin redelijk, harde wind tegen en schuin tegen, later buien en onweer; 21c.

 

De route gaat weer over binnenwegen en fietspaden lang grote wegen. Al fietsend kom je tot de ontdekking dat Duitsland best mooi is en niet alleen maar autobanen kent. Onderweg moet ik een behoorlijke tijd schuilen voor een hevig onweer. In het plaatsje …??… kom ik dusdanig aan het dwalen dat ik een rondje door de plaats fiets. Op de camping aan de Dummerrsee kom ik naast een stel Duitse vrienden te staan die met hun jaarlijkse fietsweekend bezig zijn. Zo'n fietsvakantie lijkt hen ook wel wat. Het uitlenen van mijn fietskaarten levert het mij mijn eerste pilsje op van deze vakantie. Ik kan het aanbod niet weerstaan.

Met Sylvia en Hans spreek ik af dat ik de volgende dag om 14.00 uur zal bellen of ze mij moeten ophalen en met Henriëtte dat ik mij laat ophalen als ik niet voor 18.00 uur thuis kan zijn, op tijd om toch haar verjaardag te vieren.

   

Dag 13, zaterdag 21 augustus 2004

Lembruch – Goor 135 km

Weer: veel regen ongeveer 21c.

 Onderweg veel regen. Gelukkig vertrouw ik naar Salzbergen niet op de fietsbordjes maar op mijn kaarten en op de hulp van een Duitse ligfietser die mij in de stromende regen, onder het motto ik ben toch al nat, een eind op weg helpt.

Ik kom netjes op tijd thuis, 17.15 uur, om de verjaardag van Henriëtte te kunnen vieren.

Na 1760 km het einde van weer een mooie tocht.Start pagina Zweden

 

 

Meer info over Zweden vindt u op onze nieuwe site:
Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Zweden fietslinks