Harry's fietsvakanties

Stockholm - Goor dag 5 t/m 8


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Stockholm - Goor

Gefietste Route

dag 1 t/m 4

dag 9 t/m 13

 

 

Gastenboek

Contact

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
12-aug-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

Klik hier voor een vergroting van de Stockholm-Goor foto's

Dag 5, vrijdag 13 augustus 2004

Tived – Falkopping 133 km

Weer: eerst onweer, bewolkt later klaart het wat op ongeveer 23c.

 

Door een zeer hevige onweersbui vertrek ik 1½ uur later dan de bedoeling is. Deze dag nagenoeg geen gravelwegen en het lijkt in het begin niet zo pittig als gisteren tot op 3/4 e van de tocht een aantal pittige klimmetje en een zeer steile klim als toetje op weg naar de camping. Het landschap is hetzelfde dan de vorige dag, het aantal te bezichtigen kerken neemt af. Op de camping sta ik naast een Nederlands gezin met 4 kinderen dat ook net op deze camping staat en van de vorige twee campings is verjaagd door de muggen. Op deze camping waait het deze avond te hard om last te hebben van muggen. De man krijgt ook zo zin om te gaan fietsen.

 

 

Dag 6, zaterdag 14 augustus 2004

Falkopping – Satila 125 km

Weer: goed weer 25c

Vanaf Falkoping besluit ik, omdat ik in “tijdnood” dreig te komen, Göteborg rechts te laten liggen en verlaat ik de Sverigeleden. In Göteborg kom ik vast nog wel een keer samen met Henriëtte op weg naar Noorwegen en verder raak ik in steden iedere keer de weg kwijt en is het bezichtigen van een stad met een bepakte fiets toch geen succes. Onderweg blijkt dat je op de kaart niet altijd kunt zien of het asfalt of gravelwegen zijn en kom zodoende weer een aantal pittige gravel klimmetje tegen. De omgeving varieert van naald en loofbossen, bouw en weilanden, heide. In tegenstelling tot wat wij altijd dachten rijden de Zweden behoorlijk pittig. Tijdens een pauze komen er een paar jongetjes bij mij om hun Engels te oefenen. “How are you” had ik volgens hen moeten beantwoorden met “fine and how are you” in plaats van “thank you, very good”. Nadat zij mij de weg hebben gewezen vervolg ik het laatste stuk van de tocht. Als ik ze omkijkend elkaar in de handen zie klappen betwijfel ik of ze mij niet voor de gek houden en vraag iets verder weer de weg. Mijn argwaan blijkt ten onrechte, het handklappen zal wel een uiting zijn van de durf om een “Engelstalig gesprek” aan te gaan.

In Satilia kom ik op een kleine camping met tonnetjes, waardoor ik het liefst zoveel mogelijk een natuurlijk toilet op zoek. Ik sta voor het eerst op een camping zonder keuken.

   

Dag 7, zondag 15 augustus 2004

Satila – Halmstad 165 km

Weer: zwaar bewolkt 21c

 

Deze dag word ik geconfronteerd met harde tegenwind dan wel wind schuin tegen. Achteraf gezien had ik de vorige dag nog wel verder kunnen fietsen omdat ik na enige tijd een mooi wild kampeerplekje tegenkom en weer wat verder een camping “staat niet op de kaart en staat niet op de lijst”. Op een bepaald moment kom ik in de verleiding om Sverigeleden weer te gaan volgen.
s' Avonds zie ik dat het maar goed is dat ik het niet heb gedaan omdat ik dan de verkeerde richting zou zij opgegaan. Onder weg gaat een caravan rakelings langs mij heen en wijkt uit nadat hij mij voorbij is. Verder knappen er drie spaken aan de goede kant. Aan zee volg ik voor zo'n 90% de Gingsleden die voor een deel over goede fietspaden gaat. Kom nu meer vakantiefietsers tegen dan de 2 stellen die ik in de voorafgaande dagen tegenkwam. In Zweden kom je zelfs in de middle of nowhere golfbanen tegen. Voor Halmstad kom ik er op nog geen 20 km, 3 tegen. In Halmstad kom ik op een grote luxe camping met zelfs een hondenbadkamer. De receptie is niet bezet en je moet zelf maar een plekje opzoeken en je later maar aanmelden. Nadat ik 's avonds 3 keer naar de receptie ben geweest en er de volgende ochtend er nog niemand is besluit ik zonder af te rekenen verder te gaan.

 

Dag 8, maandag 16 augustus 2004

Halmstad – Kopenhagen 151 km

Weer: eerst dreigend, later opklaring, stevige wind tegen en schuin tegen, in Denemarken regen; 21c

 

Na Halmstad verlaat ik de Gingstleden en zoek ik mijn eigen route. De route in Zweden gaat deels over fietspaden en asfaltwegen. Onderweg kom ik verschillende keren Nederlanders tegen die claxonneren. In Angelsholm kom ik behoorlijk aan het zoeken en kost het mij verschillende keren vragen en behoorlijk omfietsen om de route naar Helsingborg te vinden. Ik haal net op tijd de boot van 14.30 uur en voor Sek 22,= word ik naar de overkant gebracht. De overtocht is net lang genoeg om een broodje te eten en een kopje koffie te drinken. In Denemaken aangekomen word ik verrast door een echte hoos bui. Hierna blijft het wat regenen tot Kopenhagen. Ik volg voor een groot deel fietsroute 1 tot Kopenhagen. In Kopenhagen kan ik deze route echter niet vasthouden. Na lang zoeken en navragen besluit ik in Kopenhagen een camping te zoeken. Op weg naar de camping meen ik de bordjes weer terug te hebben gevonden. Morgen maar weer oppikken. Het is een echte camping voor stadsbezoek die 24 uur per dag open is, met een internationaal gezelschap. Ik moet echter wel weer een spaak, inmiddels de 6e , vervangen. Ook in Denemarken, op deze eenvoudige stadscamping is er een keuken.

 

dag 9 t/m 13

 

Meer info over Zweden vindt u op onze nieuwe site:
Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Zweden fietslinks