Harry's fietsvakanties

Nice - Goor 2002 dag 5 t/m 9


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Nice-Goor

Gefietste Route

dag 1 t/m 4

dag 10 t/m 14

 

 

Gastenboek

Contact

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
12-aug-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Dag 5 donderdag 11 juli 2002

Peyrus – Lepin le Lac 123 km (cumulatief 572 km)

Weer: onbewolkt 25-27C iets minder tegenwind

 

Het Provençaalse landschap hebben we verlaten.
We fietsen veel over kleine weggetjes met veel notenbomen met uitzichten op de Vercors en Alpen.
We overnachten op camping Le Curtelet in Lepin le Lac gelegen aan het Lac d'Aiguebelette. Een leuke camping.

 

 

 

Dag 6 vrijdag 12 juli 2002
Lepin le Lac – Champfromier 108 km (cumulatief 680 km)

Weer: zonnig 25-28C matige tegenwind.

Dat Fransen ook vriendelijk kunnenzijn blijkt uit het feit dat wanneer we even stoppen er ook een vrouw op een racefiets stopt en vraagt of we problemen hebben. Ook met het naar de weg vragen blijken de Fransen zeer behulpzaam. Van Lepin le Lac, via Vions waar we een stuk in de buurt van Rhone komen, via het drukke Bellegarde naar de rustige en mooie omgeving van het zuidelijke Jura gebergte.

We overnachten daar op een leuke kleine rustige Muncipal in Champfromier.

 

 

Dag 7 zaterdag 13 juli 2002

Champfromier – Labergement Ste Marie 111 km (cumulatief 791 km)

Weer: eerst zwaar bewolkt stevige tegenwind gevolgd door regen

De dag begint met zwaar bewolkt weer.We verlaten Frankrijk tijdelijk omdat we kiezen voor de route via Zwitserland. Vanaf Les Rousses begint het te regen. In Zwitserland fietsen langs een meer over rustige wegen om vervolgens weer de Franse Jura in te klimmen. Doorweekt en verkleumd, de temperatuur is gedaald tot 11-13C, zoeken wij eerder dan de bedoeling een camping. Mogelijke uitzichten op de Mont Blanc kunnen we wel vergeten. Een vrouw uit het zuiden van Nederland deelt op eigen gezag de plekken van de camping opnieuw in, om te voorkomen dat we op de plek komen te staan die zij voor haar zoon op het oog had, dan wel dat wij te dicht naast hen komen te staan. Later krijgen we door haar man nog wel een kop koffie aangeboden. We hebben ons omgekleed en de kleren laten drogen in de wasgelegenheid, die echter al om 20.00 sluit. Op de camping, Le Lac de Romary gelegen aan een leuk zwemmeertje is het rustig, oorzaak het weer? Het schijnt er volgens campinggasten al een hele tijd om de andere dag te regenen.

 

 

 

Dag 8 zondag 14 juli 2002

Lambergement Ste Marie – Isle le Doubs 122 km (cumulatief 913 km)

Weer: Zwaar bewolkt, krachtige tegenwind en veel regen 13 –17 C 's avonds 19C

‘s Nachts heeft het veel geregend. 's Ochtends bij het vertrek is het droog korte tijd later begint het voor een uur of drie te regenen. Met een doorweekt stokbrood onder de snelbinder ploeteren we voort. Later verandert het weer in af toe wat regen en dreigend weer en pas tegen de avond klaart het wat op. Dat de Jura zo mooi is merken we weinig van, komt dat door het weer of omdat we van mooi naar minder mooi fietsen? Ik denk het eerste. Bij Belvoir, waar volgens het routeboekje de schilder Pierre Jouffroy bewoner-eigenaar van het kasteel is, krijgt Ralph een lekke band.
We overnachten op camping Les Lumes in Isle le Doubs, een echte doortrekkers camping. We spreken er een Duits echtpaar dat vanaf Karlsruhe heen en weer naar de Franse westkust is gefietst. De wegen langs de Doubs vallen volgens hen voor bepakte fietsers tegen en wijk je ervan af dan zijn er behoorlijke stijgingen. Van Quatorze Juillet hebben we weinig gemerkt, behalve kermis en een rommelmarkt in Isle le Doubs.

 

Dag 9 maandag 15 juli 2002

Isle le Doubs – Vittel 152 km (cumulatief 1065 km)

Weer: fikse wind tegen en schuin tegen, zwaar bewolkt en af en toe wat regen 18-22C.

 Eerst veel weilanden en later bossen. De plaatsjes zijn armoedig en minder gezellig. In één van de vele St Germains die Franrijk rijk is, spreken we twee Nederlandse fietsers (vader en zoon?) die dezelfde route volgen en Utrecht begonnen zijn en op het laatst afbuigen richting Marseille .
Via het westelijke deel van de Vogezen bereiken we Vittel.
We overnachten op een leuke Muncipal in Vittel waar we komen te staan op een taartstukken opgedeelde “rotonde”.
Hier kom ik in gesprek met Janneke, een Groningse die alleen op weg is van Tilburg naar Barcelona volgens de route van Benjaminse. Twee jaar eerder heeft zij de route van Reitsma gefietst naar Florence, dezelfde route die Ralph en ik in datzelfde jaar hebben gepoogd te fietsen. Elf dagen later, als ik met Henriëtte nog maar net een uur op een camping in Collembierres bij Beziers sta, kom ik haar in gezelschap van twee Belgen weer tegen. Onder het genot van een (lauw) pilsje bij onze caravan, met kapotte koelkast, hebben we die avond veel taalverschillen tussen Nederlanders en Belgen ontdekt.

 

naar dag 10 t/m 14

 

Meer info over Fietsen in Franrijk vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Frankrijk fietslinks