Harry's fietsvakanties

Nice - Goor 2002 dag 10 t/m 14


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Nice-Goor

Gefietste Route

dag 1 t/m 4

dag 5 t/m 9

 

 

Gastenboek

Contact

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
12-aug-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Dag 10 dinsdag 16 juli 2002

Vittel- Hedicourt sur les Cotes 124 km (cumulatief 1189 km)

Weer: bewolkt zware tegenwind en later op de dag regen, 20-22C


Weer veel armoedige plaatsje, bijna Tsjechisch . We zijn blij dat we in het begin brood e.d. hebben gekocht. We komen, behalve in Toul, waar tussen de middag alles gesloten is, geen winkel of bakker meer tegen. In het begin veel weilanden en later uitgestrekte korenvelden, bij Toul even afgewisseld door bos. Later op de dag veel boomgaarden met Meribelles.
We overnachten op een verlopen camping bij Lac de Madine in Hedicourt sur les Cotes, Les Passion.
Hier staan we naast een vader en dochter uit Nieuw Leusden die dezelfde route fietsen, alleen in voor ons omgekeerde volgorde. Hij voor de tweede keer in zijn geheel, en ze hebben de route ook al eens samen gedeeltelijk gefietst.
De vader beweert dat hij 45 kg bagage op zijn fiets heeft.

 

 

 

Dag 11 woensdag 17 juli 2002

Hedicourt sur les Cotes – Neufchateau ( België) 140 km (cumulatief 1329 km)

Weer: eerst harde tegenwind en regen, later opklaring en minder wind, 18 - 20C.

 

De zoveelste dag met regen en tegenwind.
Voor Ralph reden om als het zo blijft op de trein te stappen.
En ook nog vier lekke banden (banden te hard en te smal?). Maar goed dat we na de eerste lekke band, er twee reserve binnenbanden bij hebben gekocht. Na de uitgestrekte velden van Noord Frankrijk zijn de Ardennen een ware verademing, met leuke plaatsjes, maar ook duizenden oorlogsgraven. En het weer klaart zowaar in de Ardennen op.
We overnachten op camping Du Lac, een camping met veel vaste staanplaatsen, in Neufchateau. Een campingbaas met belangstelling en hij zwaait ons 's ochtends uit.

 

 

 


Dag 12 donderdag 18 juli 2002

Neufchateau – Eijsden (Oost Maarland) 184 km ( cumulatief 1513 km)

Weer: eerst bewolkt later half bewolkt (maar droog) 13 – 21C.

Een mooie tocht door de Ardennen. In het toeristische maar leuke plaatsje la Roche en Ardenne doen we ons goed aan een puntzak Belgische frieten. We passeren verschillende leuke Ardennen plaatsjes.
In Tilff aangekomen besluiten we, op voorstel van Ralph met helm op, die dag de hindernis Luik te nemen. Na eerst aan de verkeerde kant van Albert Kanaal uit te komen, en op advies van een Belg toch maar weer een eind terug te fietsen en vervolgens Eijsden aan de overkant van de Maas te zien liggen, en vervolgens weer terug moeten fietsen komen we 's avonds om 21.30 uur eindelijk, na een te lange tocht, aan op camping Oosdriessen. Een leuke camping aan de Maasplaasen. We komen te staan op een veldje waar ook verschillende andere vakantiefietsers, w.o. een echtpaar dat heeft gefietst van Narbonne naar Dijonne, en een echtpaar dat op weg gaat via “oude wegen” naar Pau, een plaatsje hebben gevonden. Een uitvalbasis voor fietsvakanties.

 

 

Dag 13, vrijdag 19 juli 2002

Eijsden-Meerlo 132 km (cumulatief 1645 km)

Weer: eindelijk weer echt goed weer, half bewolkt, 18-22C.

 

We moeten nu onze eigen route zien te vinden. Aanvankelijk de LF3b (Maas) route, maar deze pakt ook steenslagpaden, met als gevolg een lekke band. Ik krijg zeep,water en een handdoek aangeboden door een vriendelijk Limburgs echtpaar om mijn handen te wassen. Later pakken we delen van de LF3b route. Wat opvalt is dat fietsers, in tegenstelling tot Frankrijk, elkaar niet meer groeten. We overnachten op een groot veld van Camping Het Karrewiel, waar je je in Duitsland waant, samen met een groep Haarlemmers die in twee weken het tweede deel van het Pieterpad lopen en van camping naar camping gaan.

 

Dag 14, zaterdag 20 juli 2002-

Meerlo-Goor 115 km (cumulatief 1760 km)

Weer: heerlijk zonnig fietsweer, 22-25C.

Vanuit Limburg via een prachtig natuurgebied, via Duitsland op weg naar Goor. We volgen hierbij zoveel mogelijk de (beschreven) LF34 route en komen bij 's Heerenberg Nederland weer binnen. Even voor 15.00 uur krijgen we de Goorse kanaalbrug weer in zicht en maak ik, tot ergernis van Ralph, nog een foto.
Om 15.00 uur komt er, na 1760 km in 14 dagen, ruim 99 uur fietsen, en ongeveer 550.000 pedaalomwentelingen, een einde aan een mooi fietstocht. Het weer had alleen wat beter gekund.

 

 

naar startpagina Nice-Goor

Meer info over Fietsen in Franrijk vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Frankrijk fietslinks