Harry's fietsvakanties

Zwitserland 2008 dag 6 t/m 10


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Zwitserland 2008

Zwitserland
dag 1 t/m 5

Zwitserland dag
10 t/m 14

 

 

Gastenboek

Contact
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
11-aug-09

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar boven

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 

Klik hier voor een vergroting van de Zwitserland foto's

 

 

 

Vrijdag 1 augustus 2008
Aarburg – Solothurn 49 km
Weer: ’s Ochtends onweer  en regen later bewolkt 23c

 

 


Tegen 5.00 uur begint het hevig te onweren en te regenen. Dit duurt tot ongeveer  10.00 uur, dus uitslapen. We ontbijten onder de overkapping op het terras van de camping waar ook nog veel medefietsers aan het ontbijten zijn. Een aantal is ondanks de regen reeds vertrokken.  Tegen 11.30 uur fietsen we op weg naar het slot van Aarburg. Onze wandeling naar boven wordt niet beloond, het slot is alleen geopend op zaterdag en zondag.  We doen hierna wat inkopen bij de winkel op het station, waar ik gisteren ook al wat heb ingekocht. Verder is alles vanwege een nationale feestdag gesloten. De route volgt de loop van de Aare en gaat door prachtige natuurgebieden en langs mooie boerderijen.  Door het late vertrek moeten we het doel voor vandaag bijstellen, i.p.v.  Biel wordt dit Solothurn. Later op de middag bezoeken wij dit stadje  waar er veel mensen in verband met de nationale feestdag op de been zijn.  Het stadje waar het getal elf domineert, elf kerken, elf stadspoorten, elf bronnen, elf torens etc. Het Zwitserse stel arriveert later op de avond ook op de camping. Zij hebben onderweg nog een familiebezoekje afgelegd. s’Avonds  gaan wij nog naar het vuurwerk in het dorp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaterdag 2 augustus 2008
Solothurn – Cudrefin 80 km
Weer eerst bewolkt later zonnig tot 24c

 

 


We vetrekken tegen 8.45 uur vanuit Solothurn. Gezien het aantal campings wat er nu komt zal dit wel de laatste keer zijn dat we het Zwitserse stel zien. De tocht blijft de Aare volgen en gaat wat meer door landbouwgebied. In Biel vragen we aan een fietser of we in de Altstad zijn, dit blijkt niet het geval. Hij brengt ons naar de Altstad wat nog een aardig eindje fietsen is. Na  een wandeling en een uitgebreide pauze pakken we de tocht weer op.  Na Biel fietsten we langs de Bielersee en volgen er een aantal campings en kampeerplekken. Keus genoeg dus.
Na Ins komen we bij camping Lindergut en de Pont Rotary, een imposante houten boogbrug overgebleven van de Expo 2002. We besluiten nog wat door te fietsen zodat we morgen Lausanne kunnen bereiken.  We komen terecht op een grote camping in Cudrefin  met een prachtig plekje direct aan het  Lac Neuchatel.  ´s Avonds wandelen we naar het dorp, wat niet veel voorstelt maar waar we kunnen er wel prima eten. Op de camping vraagt een buurvrouw aan mij of we de was van andere buren binnen zouden moeten zetten. Het weer wordt wat dreigend. We spreken af nog even af te wachten en komen zo in gesprek. Zij komen uit de buurt van Meiringen en zijn voor een weekendje weg. We worden spontaan  uitgenodigd bij hen in de tuin van de boerderij te kamperen als wij mochten besluiten de 9 terug te fietsen.  Ook een volgend  jaar zijn we welkom. Wie zegt dat Zwitsers niet gastvrij zijn.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 3 augustsus
Cudrefin- La Sarraz 68 +4= 72 km
weer: warm tot 30c

 

 

 

Nadat we afscheid hebben genomen van het gastvrije Zwitserse stel met kids vertrekken we.  De zon schijnt al volop. De route volgt op korte afstand  het Lac Neuchatel en gaat afwisselend over landbouwweggetjes, gravelweggetjes en fietspaden. Landbouwgebied en bos wisselen elkaar af. We passeren leuke plaatsjes.  Voor  Yverdon nemen we uitgebreide pauze en hierna verlaten we het meer.  In Yverdon zelf is het even zoeken omdat het bordje weg is.  We komen in landbouwgebied met weinig schaduw in felle zon. Het is heet en we hebben een fikse tegenwind.  Bij La Sarraz zien we onverwachts een bordje van camping en we besluiten dit te volgen.  Het is een camping bij een zwembad en we krijgen een plekje op een oneffen veld.  Later zien we dat er wel betere plekken op de camping zijn. Ik probeer tevergeefs nog wat inkopen in het dorp te doen. Het is zondag en dus alles is gesloten. De middag brengen we deels door op het terras van het zwembad.  We hebben een prachtig uitzicht op het hooggebergte waaronder de Mont Blanc. Blijkbaar niet gewoon gezien het aantal foto’s’ dat door de gasten wordt gemaakt en het feit dan men mij er op attent maakt dat dit de Mont Blanc is.  Naast ons staat een Zwitsers fietsers stel met een kind van 1 ½  jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 4 augustus
La  Sarraz – La Villenueve 66 km
weer: goed licht bewolkt tot 30c

 


Henriëtte heeft slecht geslapen door het huilen van het buurkind.  Als we opstaan zijn de buren van ellende al vertrokken. We treffen ze nog bij de poort van de camping.  Bij Bussigny denken we dat de route toch grote wegen gaat nemen. Mis, wij hebben een bordje gemist en vinden na enig zoeken de route terug. Bij een pauze treffen we een stel dat we op de camping hebben gesproken een Zwitsers meisje met een jongen uit Puerto Rico die ook met een fietstocht bezig zijn. Er zijn ook veel Zwitsers met fietsvakantie. Als we in Prévereuges even stoppen om de route te bekijken komt er een Zwitser bij ons en adviseert om niet de 5 te volgen maar om direct lang het meer te fietsen.  Een prima advies. Wij genieten van heerlijke pauze aan het meer alvorens Lausanne in te fietsen. We komen het Zwitserse stel met het kind nog tegen en zij hebben besloten de trein terug naar huis te nemen. We twijfelen er even over of we Lausanne ingaan,  maar besluiten dit niet te doen. Nadat we nog  tevergeefs hebben getracht een Veloland routeboekje voor de R1 (Rhone-route) te kopen gaan we verder.  De tocht richting naar Villeneuve over de R1 ( Rhoneroute) gaat afwisselend over wijnbouwweggetjes, de grote weg en de boulevard van Montreux.  Het is prima te doen, de Zwitsers houden goed rekening met fietsers. We vinden een plekje op de behoorlijk volle camping.  s Middags maken we een wandeling naar het stadje  om uitgebreid inkopen te doen. Wij maken van de gelegenheid gebruik en koken uitgebreid op de camping. ’s Avonds maken we nog een wandeling door het stadje, langs het meer  en over de camping.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 5 augustus 2008
Villeneuve – Sion (Bramois) 80 +5= 85 km
weer: mooi tot 30c

Na Villeneuve verlaten we meteen de hoofdweg en fietsen we verder over weggetje en fietspaden  langs de Rhone.  Als we even op een routebord staan te kijken, worden we aangesproken door een Zwitser die ons adviseert de skateborden te volgen waardoor je de gravelpaden overslaat. Iedere Zwitser die wij spreken begint meteen over het EK voetbal. De Nederlandse supporters hebben een onuitwisbare herinnering achtergelaten.  We komen steeds meer tussen het hooggebergte . Het probleem van geen gedetailleerd routeboekje, we hebben wel een Engelstalig routeboekje, waar echter geen detailkaarten instaan, lossen we op door regelmatig een foto van de routeborden te maken. In St Maurice nemen we een uigebreide pauze en hierna fietsen we door richting Martingy.  Martigny zelf slaan we over. De R1 schijnt minder dan de R5 door plaatsjes te gaan. Na Martigny missen we een aantal km’s de bordjes en  fietsen we op gevoel door en komen na enige tijd weer op de route. We nemen een uitgebreide pauze en eten de pasta op die we gisteren hebben overgehouden. Een blikje vis met wat pasta en we hebben een heerlijke lunch. Pasta dus nooit meer weggooien.  Het idee ontstond gisteren toen wij een Zwitsers stel fietsers pasta zagen kopen en eten. Enkele km’s voor Sion passeren we een aantal, op het oog massale campings. We gaan ervan uit dat er in Sion ook wel een camping is. Dit blijkt echter niet het geval te zijn. We moeten nog een aantal km’s doorfietsen naar Bramois.  Het kost wat zoeken. Achteraf overbodig omdat de camping vlak langs de route ligt. Een kleine leuke camping. Als we onze tent willen opzetten krijgen we wat te drinken aangeboden door een Nederlandse  kampeerder. ’ s Middags doen we wat inkopen in het dorp. We hebbe geen zin om naar Sion terug te fietsen.  We eten ’s avond wat op bij het restaurant op de camping. We hebben wel eens beter gegeten.

 

 

 

Naar dag 10 t/m 15

 

 

 

<