Harry's fietsvakanties

Zwitserland 2008 dag 1 t/m 5


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Zwitserland 2008

Zwitserland
dag 6 t/m 10

Zwitserland
dag 10 t/m 14

 

 

Gastenboek

Contact
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
11-aug-09

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Terug naar boven

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 

Klik hier voor een vergroting van de Zwitserland foto's

 

 

 

 

Zondag 27 juli 2008


Tegen 7.45 uur vetrekken we voor een fietsvakantie in Zwitserland. De weersverwachtingen voor de komende zes dagen lijken goed, dus wagen we het erop.
De reis gaat voorspoedig en we vinden een plekje op een camping  Lütschwil bij Bischofszell, ongeveer 20 km onder de Bodensee.
We komen te staan naast Henk Baars, voormalig wereldkampioen veldrijden die samen met zijn vrouw een vriend en vriendin, die op weg zijn  naar Rome via Benjaminse, als volgauto vergezellen. Verder staat er een Duits stel naast ons die met de fiets op weg zijn naar Venetië en knaap uit Australië die een fietstocht door Europa maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maandag 28 juli 2008
Lütschwil -Arhorn-Bodenseee- Lütschwil 57 km
Weer: goed 25-27c met klein buitje

 


We maken een ritje naar de Bodensee. We pikken eerst de R5 op tot Romanshorn en later de 75/55 en 5 weer terug. Het fietsen hier valt ons voor 100% mee, prachtige rustige fietsweggetje en goed bewegwijzerd. Er is veel fruitteelt in dit gebied, appels, aardbeien,  etc.  In Romanshorn nemen we pauze aan de Bodensee. Vervolgens fietsen we langs de Bodensee naar  Arbon  en daarna weer terug naar Lütschwil. Als we terugkomen op de camping hebben we nieuwe buren.  Een stel,  Carlo en Cindy,  dat we al op weg richting Bodensee zijn tegengekomen met een kind van 2 ½ jaar, Niki. Zij fietsen ook de Mittellandroute.   We kunnen de auto de komende weken op de camping parkeren tegen 2 sfr per dag.  ’s Avonds regent het licht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 29 juli 2008
Lütschwil -Wildberg  50+5=55 km
weer: goed warm 28c

 


Tegen 7.00 uur staan we op en tegen 9.00 vertrekken we voor de eerste echte etappe nadat we de auto hebben geparkeerd en de sleutel afgegeven. De tocht gaat veel langs de Thur en door landbouwgebieden en is prachtig. Vlak voor Will missen we een bordje en fietsen via een “eigen”route naar Wil. In Wil drinken we koffie en bezichtigen we de Altstad. We komen al tegen 14.00 uur in Wildberg aan op een camping met veel vaste staanplaatsen.
Als we in Turbenthal, voordat we willen gaan inkopen en een terrasje willen pikken treffen we daar ook Carlo, Cindy en Niki. We drinken er samen wat. Nadat we wat inkopen hebben gedaan staan en weer op de camping aankomen staan C,C en N vlak naast ons. Het weer blijft goed en we spreken nog met een campinggast die hier permanent woont. De gewone woningen zijn volgens hem te duur in Zwitserland.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 30 juli 2008
Wildberg – Zurich 55 + 10= 65 km
weer:  goed warm tot 28c

 

 

Vanaf de vaste staanplaatsen camping dalen we af en pikken de route weer op. We fietsen door tot Sennhof en maken van daaruit via de 86 een uitstapje naar Winterthur.  We bekijken de stad op de fiets en nemen er een pauze.  De stad heeft volgens ons niet zoveel te bieden. Via de 53 fietsen we naar de 45 op weg naar Zurich. Ideaal deze genummerde fietsroutes. We merken dat we steeds meer in stedelijk gebied komen. Dat het warm is blijkt uit het feit dat er volop wordt gezwommen in de rivier en de zwembaden die wij regelmatig passeren.
 In het centrum van Zurich nemen we de 32 op weg naar de camping. Dit valt wat tegen doordat er bordjes ontbreken of wij deze missen.  Als wij aan de overkant C,C en N zien fietsen volgen wij hen snel. Op de camping aangekomen worden we geconfronteerd met Mittagruhe. Wordt dus een uur wachten. We vinden een plekje op de volle stadscamping die later nog zal aangroeien tot overvol.
Later op de middag fietsen we terug naar Zurich voor een bezichtiging van de stad en wat te drinken aan de Bahnhoffstrasse, de PC Hooft van Zurich, en volgens het routeboekje de mooiste inkoopstraat van de wereld.  Zurich is een prachtige stad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

donderdag 31 juli
Zurich – Aarburg  95 + 4 = 99 km
Weer: warm 27-30c


Nadat we hebben ontbeten op het terras van de camping nemen we afscheid van Carlo, Cindy en Niki. Zij zijn van plan om een camping te nemen in Brugg, voor ons te dicht bij, maar met een kind is het toch anders. We fietsen naar het station om vandaar uit de 66 op te pikken. We zien na enige tijd geen  bordjes meer. Na enig zoeken blijk er een vrachtauto geparkeerd te staan voor een bordje waar wij moesten afslaan. De 66 volgt deels de Thur. De tocht door het stedelijk gebied duurt langer dan ons lief is.  Vlak voor Baden pikken we de 5 weer op. In Baden nemen we een koffiepauze.   Verder bekijken we onderweg  nog de plaatsjes  Brugg en Aarau. In Aarburg vinden we een plekje op een trekkerscamping. Naast ons komt een stel te staan dat ook al bij ons op de camping heeft gestaan in Lütschwil en Wildberg. Zij is muzikant en speelt waldhorn. In Baden hebben zij overnacht in een jeugdherberg. Geen succes 5 mannen en 1 vrouw op een zaal. Zurich hebben zij overgeslagen, ze werken n.l. beide in Zurich.
Later op de middag maken we nog even een wandeling door het dorp waar feest wordt gevierd. 

 

 

 

 

 

naar dag 6 t/m 10

 

 

 

 

Meer info over Zwitserland vindt u op onze nieuwe site:
Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Zwitserland fietslinks

 

 

<