Harry's fietsvakanties

Zwitserland 2008 dag 11 t/m 15


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Zwitserland 2008

Zwitserland
dag 1 t/m 5

Zwitserland dag
6 t/m 10

 

 

Gastenboek

Contact
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
11-aug-09

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Terug naar boven

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 

Klik hier voor een vergroting van de Zwitserland foto's

 

 

 

 

Woensdag 6 augustus 2008
Sion – Brig- Disentus (Muster)  65 km + trein
weer: eerst goed tot 28c later op de middag onweersbui

 

 

 


We staan tegen 6.00 uur op en zitten tegen 7.30 uur op de fiets om een beetje op tijd in Brig te zijn. In Brig willen we de trein nemen naar Disentus (Muster). Het kost ons wat zoeken voordat we het begin van de route vinden, bordje bevindt zich onder bij een viaductje terwijl wij het boven aan de weg en op de brug zoeken. Weer een leer dus. Het zijn weer prachtige rustige fietsweggetjes.  In Sierre is er een wegopbreking en zijn er  bordjes weg. Omdat we niet hadden verwacht dat de route over een drukke verkeersweg zou gaan kost het ons enige tijd zoeken waarbij we de hulp krijgen van 2 meisjes, en zij die  van ons. Zij komen van de omgekeerde kant komen zijn ook op zoek naar de route. De hoofdweg volgen we een km of 10 om vervolgens weer  op prachtige fietsweggetjes te komen richting Brig. We nemen onderweg een uigebreide pauze om vervolgens door te fietsen tot Brig. Op het station aangekomen moeten we ongeveer 45 min. wachten op de trein.  We gebruiken de tijd om ons om te kleden.  Het is een toeristentreintje, duur van de tocht 3 ½ uur, waar genoeg plek is voor de fietsen . Hier kan de NS in een fietsland als  Nederland nog veel van leren.  Ik krijg in de panaroma wagen nog ruzie met een Zwitser omdat ik volgens hem zomaar in zijn  coupe ben gegaan. Hij gebruikt in zijn eentje 2 coupes met elk 4 plaatsen en zijn vrouw in haar eentje  ook nog een coupe.  Volgens hem heeft hij daar recht op. Het is overigens een prachtige tocht. In Andermatt moeten we overstappen. De fietsen moeten nu in  de bagageruimte.  De conducteur, zelfde als van de vorige trein, is bijzonder behulpzaam. In het  2e deel van de tocht vinden we ons in gezelschap van een Duits busgezelschap. Nee, aan zo’n (bus) vakantie zijn we nog niet toe.
In Disentus regent het behoorlijk. We doen eerst wat inkopen en dalen dan af naar de camping. Een grote maar prachtige luxe camping met kampeerkeuken en gemeenschapsruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag 7 augustus 2008
Desentis – Chur 72 km
weer: overdag goed tot 28c ’s avonds harde onweersbuien

 

 

 


Vanaf de camping is het een pittige klim terug naar Desentis. In Desentis pakken we bij het station de route op. We volgen nu de  R2 Rheinroute.  Vanuit Desentis dalen we weer af naar de loop van de Rijn, daar hadden we vermoedelijk ook vanuit de camping kunnen komen. De wegen zij echter slecht en eerder bedoeld voor mountain bikers dan voor vakantiefietsers. Menig moutain biker zou hier moeite mee hebben.  We houden dit een tijdje vol maar na een km of 10 besluiten we terug naar boven  te gaan en de hoofdweg te volgen. Dit doen we tot Ilanz. Daar pikken we de route weer op. De route volgt hier de Rhein-Slucht . Een druk gefietst stuk. Een prachtige tocht en de klim is goed te doen. Als we tot ongeveer 950 meter zijn gestegen begint er een lange afdaling waarbij we vol in de remmen moeten. We zijn blij dat we niet van de andere kant komen, deze is veel steiler. Vlak voor Chur (10km)  worden we nog even getrakteerd op een korte maar vinnige klim. We vinden een plekje op de camping in Chur met geweldig sanitair en kookgelegenheid voor kampeerders. De camping wordt veel gebruikt door fietsers. Later op de middag en in de avond worden we getrakteerd op hevige onweersbuien. Het blijkt dat we onze tent niet erg strategisch hebben neergezet. Water blijft voor de tent staan.  Maar dit is altijd nog beter dan onze achterburen die de hele tent in en kuil hebben staan. Door het slechte weer schiet het bezoek aan Chur erbij in. De avond brengen we door in het restaurant van de camping.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 8 augustus 2008
Chur- Kriessern 81+5=86km


 


Van onze Duitse achterburen horen we dat de R2 vlak achter de camping langs gaat.  Gevolg is echter wel dat we hierdoor Chur niet te zien krijgen. Een andere keer dan maar, we hebben al genoeg leuke plaatsjes gezien. Voor  Landquart worden we aangehouden door een Zwitser die ons adviseert om niet de R2 te volgen maar langs de Rijn te blijven fietsen,  een stuk korter. In  Landquart komen we toch aan het zoeken waarna we besluiten toch maar weer de R2 op te zoeken. Bij het station vinden we een aanfietsroute richting R2. De route gaat eerst door wijnbouwweggetjes en later langs de Rijn. We besluiten nog een klein uitstapje naar Liechtenstein te maken. Weer een fietsland erbij. Na een korte pauze in Vaduz vervolgen wij onze tocht. Na enige tijd besluiten wij de R2 te laten voor wat het is en de Rijn te blijven volgen. Nadeel vrij veel lawaai van de autobaan. We vinden een plekje op de camping in Kriessern. Van een Belgisch echtpaar via Benjaminse op weg naar Rome hebben we vanochtend gehoord dat er hier een camping is en de camping verderop gesloten is.  De camping heeft veel vaste staanplaatsen en  ligt aan het zwembad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaterdag 9 augustus 2008
Kriessern - Lütschwil 68km

 

 


Al weer onze laatste fietsdag. We fietsen een stukje richting Rebstein en pikken daar de R2 weer op.
We komen zowaar nog een stukje door Oostenrijk voordat we bij de Bodensee komen.
Langs de Bodensee is het weer een stuk drukker met fietsers en wordt het meer uitkijken. Onderweg moeten we nog even schuilen voor een bui waarbij we meteen tot de ontdekking komen dat midgetgolf in Zwitserland een serieuze wedstrijdsport is. We fietsen door tot vlak voor Romanshorn om van daaruit de R5 terug te nemen naar de camping. Onderweg zijn we nog getuige van een huwelijk bij het Wasserschloss Hagenwill. Hierbij word ik aangesproken door een vrouw die mij voor haar collega aanziet. Heeft ze zo vroeg op de dag al teveel gedronken of heb ik ook in Zwitserland een dubbelganger?
In de loop van de middag arriveren we op de camping. Er is feest in Lütschwil ter gelegenheid van de opening van de brug.
We halen de auto op om inkopen te doen in Bischofszell.  We maken ons ’s avonds een heerlijke maaltijd klaar op de skottelbraai. We houden het dus bij de éénpansgerechten, alleen nu iets luxer.
Een mooie gelegenheid om onder het genot van een glaasje wijn alweer een mooie fietstocht af te sluiten.

 

Zondag 10 augustus

 


We besluiten om vandaag al naar huis te gaan in plaats van morgen. De omgeving hebben we wel gezien, zondags is het lekker rustig op de weg en hebben we morgen nog mooi de gelegenheid om alles op te ruimen.

 

naar startpagina Zwitserland

 

 

Meer info over Zwitserland vindt u op onze nieuwe site:
Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Zwitserland fietslinks

 

 

<