Harry's fietsvakanties

Ierland 2008 dag 1 t/m 5


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Ierland 2008

Ierland
dag 6 t/m 10

Ierland
dag 10 t/m 14

 

 

Gastenboek

Contact
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
17-jun-09

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 

Klik hier voor vergrote en nog meer Ierland 2008 foto's

Voor mijn tocht van 2005 klik hier


Dag1
Maandag 7 juli 2008
Goor-Eindhoven-Dublin-Rush

 

 


Samen met Ralph vertrek ik om 10.30 uur met de trein naar Eindhoven om  vandaar uit met RyanAir naar Dublin in Ierland te vliegen.
In Zutphen kunnen we  de fietsen niet in trein meenemen omdat de familie Tokkie weigert door te lopen.
Wachten op de volgende trein richting Nijmegen.
30 Minuten later lukt het wel. Na enig zoeken vinden we in de regen het vliegveld en komen op het vliegveld in contact met een echtpaar uit Middelburg, Flip en Karin,  die de fietsen voor de eerste keer meenemen in het vliegtuig.
In Dublin komen we er achter dat zij van plan zijn om naar dezelfde camping te gaan en we fietsen samen op over de drukke weg en komen tegen 21.30 uur aan op de camping in Rush. 
Zij nemen ongeveer dezelfde route als wij, alleen fietsen zij deze in omgekeerde  volgorde. Zij hebben vorig jaar ook in Ierland gefietst.
Het is wel weer even wennen, het links fietsen

 

 

 

 

 

 

 Dag 2
Dinsdag 8 juli 2008
Dublin-Slane 69km
weer: droog harde tegen wind tot 17c

 Het kost  ’s ochtends even wat pakken om alles op de goede plek te krijgen. Het is droog maar er is behoorlijk harde koude wind, die we natuurlijk tegen hebben.
Naast het links fietsen moeten we ook wennen aan de rijstijl van de Ieren. Geef mij dan de Spanjaarden maar.
Bij Naul pikken we Oteman op.
De tocht gaat behoorlijk op en neer met pittige klimmetjes tot 14%.
Onderweg kopen we bij een hardstore hardwarestore een gasbusje.  
Bij Drogheda hebben we moeite om de oude brug te vinden die we moeten gebruiken om de Boyne over te steken. Zo te zien is er sinds het verschijnen van het boekje van Luc en nu het een en ander  verandert, en blijk ik natuurlijk hier te weinig way-points te hebben gestoken.
Na Drogeheda, een vestingstadje, bezoeken we graven van zo’n 2500 km voor Christus, eerst die  van Doth die gesloten zijn en later de toeristisch trekpleister van New Grange dat een paar km verder ligt.
 Er in gaan gaat niet want de kaartjes had je aan de andere kant van de Boyne bij het bezoekerscentrum moeten kopen.
We fietsen door tot Slane waar we een  plekje vinden bij het Slane Farm Hostel. Naast ons kampeert nog een Ierse fietser.
De douche is koud en het wordt dus poedelen, Ralph heeft geluk, op het laatst  heeft hij wel wat lauw water. De camping heeft wel een compleet  ingerichte kampeerkeuken met gemeenschapsruimte. Dat is ook wat waard.
Later op de middag bezoeken we Slane en doen er meteen wat inkopen.


 

 

 

 


Dag 3
Woensdag 9 juli 2008
Slane – Tully 69km
weer: regelmatig  buien en ‘savonds regen tot 17c met zijwind


 


Als we uit Slane vertrekken begint het te regenen. In een klein winkeltje doen we wat inkopen om vervolgens te beginnen aan een lange klim die overigens goed te doen is .
De omgeving is groen en de tocht gaat op en neer met vooral in het eerste deel van de tocht een aantal kuitenbijtertjes.  In Kingscourt nemen we een koffiepauze, 2 grote mokken koffie voor  € 3,= met vriendelijk bediening, waar vind je dat in Nederland?
Als we buiten komen regent het weer en dat duurt tot Moyduff.
Na Clones komen we ongemerkt in  Ulster (Noord-Ierland).
Van de wachttorens die Luc oteman beschrijft is niets meer te ontdekken.
In Newton Butler pinnen we bij een supermarkt £ en besluiten het inkopen uit te stellen tot Tully. Fout!!  Tully komt zelfs op de borden niet voor en als we Newton Butler naar Tully vragen kan niemand ons de weg vertellen. We fietsen op gevoel en op GPS.
We vinden een plekje op Share Holiday Village waar ook een campsite is. Wij zijn de enige tentkampeerders. 
Eten of eten kopen blijkt niet mogelijk. Deze tijd van het jaar lijkt men zich toe te leggen op groepen scholieren. We spreken ons noodrantsoen aan en maken dit klaar in kampeerkeuken. Door de regen eten we dit hier ook op en de rest van de avond brengen we door in de receptie waar we wat lezen zittend in luxe bankstel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dag 4
donderdag  10 juli 2008
Tuly-  (6 km voor)Lettekerney 103 km

weer: bewolkt tot 17c aantal buien met motregen


Als we vertrekken begint het weer  te regenen. Na enige tijd verlaten we de B127 en volgen de A509. Te druk en levensgevaarlijk voor fietsers.  Via  Enniskillen fietsen we naar  het Castle of Archdale waar we in het teahouse op de binnenplaats van het kasteel koffie drinken. Na het castle vervolgen we onze tocht via scenic troute route naar Kesh. Op dit deel  en ook na Kesh worden we weer geconfronteerd met een aantal steile kuitenbijtertjes waarbij de 20%  wordt overschreden. . We hebben inmiddels besloten om niet door te fietsen naar Inishowen maar van hieruit naar het noord westen te gaan.  In Raphoe proberen we tevergeefs een B&B  te boeken. Beide niet beschikbaar.  Dan maar op weg naar Letterkerney een eindje voor Letterkerney mogen we van een boer onze tent in zijn weiland opzetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag5
vrijdag 11 juli 2008
Letterkerney – Crolly  88km
Weer: harde bui  en af en toe wat motregen en harde tegenwind, tot 17c.

 


Ik heb toch wat onrustig geslapen door passerende auto’s en het naar beneden glijden door de ongelijke plek. Ralph heeft hier geen last van gehad. In Letterkerney doen we eerst wat inkopen en fietsen door naar Churchill. Na Churchill worden we getrakteerd op een harde tegenwind en af en toe wat motregen. Alvorens we aan de klim Muckish Gap beginnen nemen we een uitgebreide pauze in het restaurant van het Nationaal park. Rechts van Muckish Gap ligt de markante tafelberg Muckish Mountain. Door de harde tegenwind is de klim zwaar.  Na een lange afdaling bereiken we Gortahork aan de noord west kust waar we de coast route nemen.  De noordwest kust valt mij tegen, er worden veel te veel vakantiehuisjes aan de kust gebouwd. Het authentieke gaat zo weg. We vinden een plek op de  leuke camping Sleepy Hollows in Crolly. ’s Avonds brengen we nog een bezoek aan Leo’s Tavern de ontdekker (vader) van Enya en  Clanad. In de maand juli zou er volgens het boekje een festival met veel live muziek zijn.  Helaas geen muziek gehoord.


 

 

 

naar dag 6 t/m 10

 


Meer info over Ierland vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl

met allerlei praktische Ierland fietslinks

 

<